Meld deg på nyhetsbrevet!

Newsletter

Motta nyhetsbrev med oppdaterte artikler.

Navn:
E-post:

1960-70

I denne perioden ble den store gjenreisningsperioden avsluttet og samfunnet var på vei inn i en ny og på alle vis moderne tidsepoke. Fjernsynet kom inn i hjemmene, fikk en sentral plass i stua og brakte verden betydelig nærmere.
Svartemarja_1965_Politi_Hans_Eriksen_FU_BOA.jpg

Folkets Hus, Slakteriet ved Wilh. Dalls vei, det nye museumsbygget i Folkeparken og Atlanten Stadion ble tatt i bruk i 1960. Sørsundbrua sto ferdig i 1963. Samme år åpnet den nye barneskolen på Innlandet.

Kirkelandet kirke, gjenreisningskirken, ble tatt i bruk i 1964. Samme år fikk Kristiansund Svømmehall og den nye navigasjonsskolen på St. Hanshaugen åpnet. Grip kommune ble lagt ned og innlemmet i Kristiansund.

Gymnaset i Folkeparken ble tatt i bruk i 1967. Idrettshallen i Folkeparken åpnet i 1968. Samme år flyttet politiet inn i det nye Tinghuset på Kongens Plass. Nordlandet ungdomsskole åpnet i 1968.

Neal Armstrong satte sin fot på månen i 1969 og Kristiansund lufthavn var under bygging.

Kirkelandet_kirke_Crop_F_KK.jpg

Kirkelandet kirke

Den nye hovedkirka i Kristiansund, gjenreisnings kirka, ble reist i 1964. Da hadde hovedøya i Kristiansund, Kirkelandet, vært uten kirke i 24 år. Den forrige, en stor trekirke som sto på ”Kirktomta” ble flammenes rov etter terrorbombingen i aprildagene i 1940.

Les mer
Atlanterhavsbadet

Svømmehallen

Helt siden 14. juni 1922 har Kristiansund hatt sin egen svømmeklubb, Kristiansund Svømme- og Livredningsklubb. Siden man ikke hadde noen svømmehall å ty til, måtte man utøve idretten sin på de forskjellige badeplassene rundt byen.

Les mer
Folkeparken

Folkeparken

Rolf Hofmo er en av dem som skal ha æren for at Ekebergsletta i Oslo ble et sted for idrettslige aktiviteter. Han var også en av pådriverne for at Kristiansund kommune skulle erverve grunn i Folkeparken til Idrettsanlegg og friluftsliv.

Les mer
Den gamle museumsbygningen i Folkeparken - Foto: Petter Ingeberg

Nytt museum

Før andre verdenskrig krigen hadde museet et hus med en naturhistorisk samling like i nærheten av hovedkirka på Kirkelandet, nærmere bestemt der Kunstforeningen har sine lokaler i dag. Huset gikk tapt under bombingen.

Les mer

Klippfiskproduksjon

Helt til et stykke ut på 1960-tallet var det vanlig med soltørking av klippfisk i Kristiansund. «Bergan» fikk selv ikke de tyske bombeflyene has på. Klippfiskproduksjonen dabbet av og ble avviklet i juni 2011.

Les mer
Jonas-Eriksen.jpg Nerparken_Skolegata.jpg Fishanbua.jpg Fishanbua_F_K.Sunde.jpg Ferger.jpg Enggaten.jpg Devoldholmen.jpg B_Heide_1960_tallet_F_Nils_Williams.jpg