Meld deg på nyhetsbrevet!

Newsletter

Motta nyhetsbrev med oppdaterte artikler.

Navn:
E-post:

Svømmehallen

Helt siden 14. juni 1922 har Kristiansund hatt sin egen svømmeklubb, Kristiansund Svømme- og Livredningsklubb. Siden man ikke hadde noen svømmehall å ty til, måtte man utøve idretten sin på de forskjellige badeplassene rundt byen.
Atlanterhavsbadet

Konkurranser var det selvsagt; på 1930-tallet og like etter andre verdenskrig var det for eksempel veldig populært svømmemesterskap i havnebassenget.

Det var mange som så fram til å få svømmehall i Kristiansund. I 1959 anmeldte arkitekt Volckmar oppførelsen av det flotte bygget, og året etter kunne byggearbeidene ta til. Den uoffisielle åpningen av hallen var i august 1964, mens den ble offisielt åpnet i desember samme år av Rolf Hofmo, en av forkjemperne for at byene i Norge skulle få egne folkeparker for rekreasjon og fysisk utfoldelse til innbyggerne. Hofmo var den gang sjef for Statens Ungdoms- og Idrettskontor. Samtidig med at svømmehallen ble innvidd i 1964, fikk byen enda en ny klubb som drev med svømming. Det var Norodd som nå også startet med en svømmegruppe.

Svømmehallen ble etter hvert både gammel, slitt og i utakt med dagens bestemmelser og krav til badeanlegg. Svømmehallen ble i 2005 erstattet av Atlanterhavsbadet. I forbindelse med åpningen av det nye anlegget ble det arrangert en utendørskonsert på Atlanten stadion med selveste Kaptein Sabeltann i originalskikkelse. Arrangementet trakk om lag 7000 tilskuere, flertallet barn og mange av disse var utkledd som sjørøvere. Ordfører Dagfinn Ripnes tegnet også en fredstraktat med Kaptein Sabeltann om at han ikke skulle røve Kristiansund, forutsatt at han fikk fritt leide til alle buler og skjenkesteder. Traktaten henger i vestibylen på Atlanterhavsbadet.