Meld deg på nyhetsbrevet!

Newsletter

Motta nyhetsbrev med oppdaterte artikler.

Navn:
E-post:

Rådhuset

Før krigen lå rådhuset i området ved dagens ”Caroline Knudtzons plass”. Også rådhuset ble totalskadd som følge av terrorbombingen. Kommunens politiske og administrative ledelse måtte bruke andre midlertidige lokaler frem til det nye rådhuset sto ferdig til bruk i 1953.
Rådhuset_Utkast_Cappelen_F_KK.JPG

Det nye Rådhuset ble offisielt åpnet 31. januar i 1953. Det er et av de mer spesielle gjenreisningsbygg­ene i Kristiansund.

Byplanleggerne mente at det nye Rådhuset burde plasseres sentralt, nær sjøen og i tilknytning til det gamle fisketorg et på kaia.

Utformingene av det nye Rådhuset ble til etter en arkitektkonkurranse der det i alt kom inn 22 forslag. Vinner utkastet ”Naust” ble tegnet av arkitektparet Molle og Per Cappelen.

Rådhuset huser blant annet kommunens politiske og administrative ledelse og har i tillegg til kontorer, også møterom for blant annet bystyret og formannskapet.

På gateplan mot Rådhus plassen er det lokaler til næringsvirksomhet.

Rådhuset er rikt utsmykk et både utvendig og innvendig, blant annet med byens segl og kommunevåpen.

I vestibylen står en vakker minneplate med navnene på alle kristiansundere som omkom som følge av de to verdenskrigene. Tavlen er laget av gullsmed Unhjem.

Relaterte bilder

Rådhuset_Utkast_Cappelen_F_KK.JPG Rådhuset_Utkast_J_Quam_F_KK.JPG Rådhuset_Utkast_Lars_Björke_F_KK.JPG Rådhuset-utkast.jpg