Meld deg på nyhetsbrevet!

Newsletter

Motta nyhetsbrev med oppdaterte artikler.

Navn:
E-post:

Kinohallen

Også Kinohallen i Kristiansund brant ned under krigen.
Caroline_kino_F_Helge_Breivik.jpg

Kinotilbudet ble imidlertid opprettholdt under krigen ved at man tok i bruk Festiviteten som kino. Besøket var noe begrenset fordi kinolokalet og fimrepertoaret var under ledelse av  de tyske okkupasjonsmaktene. Mange valgte derfor å ta turen helt ut til bygdekinoen på Dale når de skulle på kino.

I de første etterkrigsårene var det Storsalen i Festiviteten som ble brukt som kino.

Den 6. november 1954 var det imidlertid klappet og klart for innvielse av byens nye og moderne kinolokale, og både barn og eldre kunne glede seg over det store lerretet og en lyd som etter den tids målestokk ble ansett som det ypperste.

Kinoen har senere blitt ombygd og modernisert, men en del av det gamle har også blitt bevart. Som på biblioteket kan man også i kinolokalen se opprinnelige kunstverk av Olav Mosebekk, blant annet et modernistisk veggmaleri i Oma. Det er også verd å merke seg de to dørene som fører inn fra vestibylen til kinosalen – tegnet av Karl Høgberg og laget i intarsia av Wilhelm Sjøwall.

Kinohallen ble senere modernisert og påbygd og gitt navnet Caroline kino- og konferansesenter, navnet er oppkalt etter en av byens store velgjørere Caroline Nathalie Knudtzon. Hun var gift med byens rikeste mann, Nicolay H. Knudtzon, også han en stor velgjører. Caroline kino- og konferansesenter har adresse Konsul Knudtzons gate.

Relaterte bilder

Caroline_kino.jpg Caroline_kino_F_Helge_Breivik.jpg