Meld deg på nyhetsbrevet!

Newsletter

Motta nyhetsbrev med oppdaterte artikler.

Navn:
E-post:

Atlanten stadion

Atlanten stadion ble åpnet i juli 1960, og publi­kums­interessen var god enten det var friidrettsstevner eller fotballkamper som ble arran­gert.

Samme året spilte for eksempel KFK, som bare 10 år tidligere hadde innvidd sin egen gressbane, seg fram til 4. runde i NM. Der møtte de Strømmen etter å ha slått Braatt ut av 3. runde. Over 3 000 tilskuere hadde møtt fram for å se blant andre Jon Naalsund, Jacob Jæger, Claus Andersen, Bjørn Mokkel­bost og brødrene Kjell og Olav Larsen spille seg fram til kvartfinalen. Det ble med drøm­men. Selv om Jon Naal­sund skåret ledermå­let alle­rede etter et par minutter, endte kampen med 6-2 seier til Strøm­men.

Samme året var det for øvrig et lag fra Trondheim som skulle stikke av med konge­pokalen, da Rosenborg til slutt slo Odd 3-2 etter omkamp.

Friidrettsinteressen i Kristiansund fikk et stort løft etter at Atlanten stadion ble åpnet i 1960. Da den første friidrettskonkurransen ble arran­­gert den 3. juli dette året, møtte det fram 3 000 til­sku­ere.

Måneden etter ble NM for junior arrangert på Atlanten stadion. Mesterskapet som ble sett av hele 5 000 tilskuere, ble arrangert av Kristiansund Idrettslag. Der var blant annet en av Norges beste spyd­kas­tere gjennom tid­ene – Terje Pedersen. Han satte senere en «uslåelig» verdens­re­kord i spyd­­­kast med et kast på over 90 meter! To nord­­møringer bet også godt fra seg i dette mesterskapet.

Det var Anders Kamsvåg fra Torjul­vågen som vant høyde med 1,85 m, og kristian­­sund­eren Finn Meese som stakk av med sølv i lengde med resultatet 6,56 m. Kristiansund Idrettslag (KIL) som ble dannet i 1919, fostret flere dyktige friidretts­utøvere på den tiden, blant andre Anders Jensen som tok bronse på 200 meter i NM 1962 og 4. plass på 100 meter. Han kunne skilte med så gode personlige rekorder som 10,7 på 100 meteren og 21,7 på 200 meteren. Tre år senere ble Tor Hjel­krem, også han fra KIL, norsk mes­ter i lengde uten tilløp med resul­tatet 3,38 m.